Wlislocki Henrik Szakkollégium (BTK)

2019.11.15

Szakkollégium vezető: Trendl Fanni

Helyszín: PTE Bölcsészettudományi Kar - 7624, Pécs, Ifjúság útja 6, D épület, 3. emelet

A 2002 óta működő Wlislocki Henrik Szakkollégium (WHSz) kiemelt feladata az egyetemre bekerülő hátrányos helyzetű cigány/roma hallgatók személyre szabott támogatása tudományos előre haladásukban csakúgy, mint identitásuk erősítésében az elfogadó, inkluzív közösséghez tartozással.

A legtöbb hallgató a PTE Bölcsészet- és Természettudományi Karáról jelentkezik a Szakkollégiumba, mert e két karon magasabb a roma és hátrányos helyzetű hallgatók aránya, de sikeresen vesznek részt a programban az Orvosi, a Műszaki és Jogi fakultásokról érkező hallgatók is.

A Szakkollégiumban tutorként és mentorként tevékenykedő oktatók mellett Fulbright ösztöndíjas külföldi fiatalok is tartanak foglalkozásokat, nyelvórákat és táborokat a hallgatóknak.

Kiemelkedő eseményeik az őszi és tavaszi Házi Konferencia, májusban a Szakest, ezen kívül számtalan tudásmegosztó és kutatási lehetőséget is biztosító program erősíti a hallgatók akadémiai előrehaladását és egyetemi kötődését. A projekt támogatásokból megvalósuló komplex ösztöndíj program, a tutori és mentori rendszer, a havi csapatépítő és projekt hétvégék, valamint a külföldi tanulmányutak és a nyelvtanfolyamok pedig lehetőségeket nyújtanak az egyetemi élet szocializációs értékének megélésére.

A WHSZ a jövőben a hallgatók szakmai, tudományos támogatására erősebb fókuszt kíván helyezni, illetve külön figyelmet fordít a középiskolás diákok megkeresésére és mentorálására, segítve a sikeres felvételüket a PTE-re.

© 2019 Befogadó Egyetem, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. B/114
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!