Tanítsunk Magyarországért! Mentorprogram - Hallgatói toborzó akciók

2020.11.06

A Pécsi Tudományegyetem a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében az országban az első körben csatlakozott a "Tanítsunk Magyarországért!" mentorprogramhoz, melynek célja, hogy az egyetemista hallgatók kistérségi általános iskolák kisdiákjait segítsék továbbtanulásukban és világnézetük bővítésében. A program keretében a mentorhallgatók az elméleti kurzus során, a mentorálásban tapasztalt és a program elméleti ismereteiben jártas oktatók vezetésével sajátítják el a mentorálás alapjait. A program folytatása esetében egy iskola kisdiákjai mellé szegődnek, azzal a céllal, hogy tapasztalataikat és ismereteiket átadva segítsék őket, programokat szervezve minél több helyre juttassák el a gyerekeket. A programban az egyetem összes karának hallgatója részt vehet, munkájukért ösztöndíjban részesülnek, élményekben gazdagodnak és növeli a társadalmi problémákkal kapcsolatos érzékenységüket és tenni akarásukat.

A program népszerűsítésének céljából a Befogadó Egyetem Programiroda koordinálásával a program mentornagykövetei (Galgóczi Klaudia, Orsós István és Horváth Gergely) online eseményt szerveztek, melyen új és már gyakorlott mentorok is lehetőséget kaptak a felszólalásra. A program során a résztvevő érdeklődő hallgatók megismerkedhettek a programmal és mentorhallgatóival, az online térben az előadók kiemelték a mentorálással kapcsolatos tapasztalataikat és élményeiket. Az esemény három felvonásban összegezte a mentorprogram első évének eseményeit, melyek a rögzítésnek köszönhetően online formában elérhetőek a következő linkeken:

  1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=86iaqlpscMg 

  1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=xMT-b6WXA1o 

  1. rész: https://www.youtube.com/watch?v=nzFButSeUmQ 

A program résztvevő diákjai és mentorai várják a lelkes hallgatókat, akik szeretnének gyerekekkel foglalkozni, nekik segíteni; sok új kapcsolatot szerezni és egy építő és támogató közösség tagjaivá válni. 

© 2019 Befogadó Egyetem, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. B/114
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!