Szinapszis mentorprogram

2019.05.08

A 2018/2019-es tanévben a Befogadó Egyetem igyekezett összehozni olyan lelkes szakkollégista hallgatókat tehetséges középiskolás diákokkal, akik szeretnék jobban megismerni a Pécsi Tudományegyetemet, mielőtt felvételt nyernek ide. Ennek lehetőséget és keretet a Szinapszis Hallgatómentorprogram biztosított. 12 lelkes egyetemista (5 szakkollégiumból) és 10 diák a Gandhi Gimnáziumból, valamint 5 diák a Leöwey Klára Gimnáziumból vágott bele a programba a mi segítségünkkel. A mentorok és mentoráltak havi átlagosan két alkalommal találkoznak, gyakran egyetemi eseményeket, órákat látogatnak, de van, hogy a szabadidős tevékenységüket töltik együtt.

Közös program volt December 15-én a Flashmob a sokszínűség jegyében, ahol minden diák részt vett a programból, illetve 2019.03.28-án az összes egyetemista ellátogatott közösen a Gandhi Gimnáziumba és ott tartott egy csapatépítő játékot és időközi értékelést a programról.

A félév vége felé közeledve szeretnénk több közös programot is nyújtani a résztvevőknek. Íme néhány:

- Május 8-án szerdán, 14:00-tól 16:00-ig Molinó festő akció a PTE BTK NTI B épületében. 16:30-tól ugyanezen a napon várjuk a résztvevőket a Művészeti Kiállításmegnyitóra is, ahol az általuk készített alkotásokat is megtekinthetik.

- Május 10-én pénteken, A Horizontok és Dialógusok V. Konferencián számítunk a középiskolás diákok részvételére, ahol betekintést kaphatnak egy konferenciába is, ezzel megismerve az egyetem tudományos oldalát. Este 20:00-tól a Maláta Bisztro&Sörbárban kezdetét veszi a hagyományosnak mondható Szakest, ahol pedig kötetlen programokkal várjuk őket pl. quiz, activity, csapatépítő játékok.

- Június második hetére pedig egyközös kirándulást tervezünk Pécs környékén. Ennek részleteiről hamarosan kaptok tájékoztatást!

A Wlislocki Henrik Szakkollégium és a Tanárjelöltek Szakkollégiumának hallgatói a 2018/2019-es tanévben egy ösztöndíjprogram által segítik a Gandhi Gimnázium és a Leöwey Klára Gimnázium tehetséges diákjait, hogy a következő években sikeresen felvételizhessenek és bejussanak a PTE valamely karára.

© 2019 Befogadó Egyetem, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. B/114
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!