Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat (ÁOK)

2019.11.25

Irodavezető: Dr. Varga József

Helyszín: PTE Általános Orvostudományi Kar - 7624, Pécs, Szigeti út 12. Magatartástudományi Intézet

Az Egészségpszichológiai Konzultációs Szolgálat a magyar, angol és német nyelven tanuló hallgatók számára szóló szolgáltatásért felelős, melyet a PTE Általános Orvostudományi Karának, Magatartástudományi Intézet szakemberei biztosítanak.

Leginkább az orvossá válással, a tanulmányokkal, a szociokulturális adaptációval kapcsolatos problémák, illetve a mindennapi élettel együtt járó nehézségek leküzdéséhez kínálnak térítésmentes egyéni vagy kiscsoportos pszichológiai konzultációkat teljes diszkréciót biztosítva. A "konzultáció" kifejezés is a partneri viszonyt, párbeszédet, a felnőtt léttel járó felelősségvállalást hangsúlyozza.

Az orvossá válás folyamata sok tekintetben különbözik más hivatásokétól: a kihívások megterhelőbbek, a hallgatókat személyiségükben is mélyebben érintik. A félelmek, ismétlődő kudarcok, a vizsgaszorongás, az új szociokulturális környezet komoly kihívásokat jelentenek a fiataloknak, és akadályozzák a haladásukat tanulmányaikban.

Az elmúlt években mind a három programon tanuló résztvevők létszáma emelkedett, ami az egyéni konzultációk számának emelkedését is indukálta. Általában 3-6 alkalom elegendő, hogy az egészséges fiatalok új stresszkezelő készségek megtanulásával képesek legyenek problémáik hatékonyabb kezelésére.

Az EPK sürgősségi ellátást, készenléti ügyeletet nem ad, orvos-beteg kapcsolatot igénylő intervenciókat sem végez.

Az egyéni konzultációkon kívül évente három-négy alkalommal tartanak stresszkezelő kurzusokat, valamint csoportkonzultációkat (pl. tanulástechnika, párkapcsolatok, relaxációs gyakorlatok stb), illetve az oktatóknak, munkatársaknak is nyújtanak tanácsadást.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Az EPK-t különböző felületeken érheted el: az ÁOK kari honlapján, a nyomtatott egyetemi sajtóban, Facebookon, valamint az Orientációs Napokon és más rendezvényeken is.

Jelentkezésedet e-mailen kell tudod leadnod, majd pár napon belül visszajelzést kapsz egy konzulenstől, ezután rövidesen elkezdődhet a személyes konzultáció a csoport egyik pszichológusával vagy pszichoterapeutájával.

© 2019 Befogadó Egyetem, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. B/114
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!